Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques. Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació en la Política de Privacitat.
Accepto

L'Acadèmia

Sala de premsa

XVIII Congrés Societat Catalanobalear de Medicina Interna
Publicada el 10/05/2018

El millor coneixement de les complicacions associades als nous tractaments del càncer i de les malalties immunològiques, permetrà millorar la supervivència dels malalts.

 

Barcelona 10 de maig 2018. La Dra. Roser Solans, presidenta de la Societat Catalanobalear de Medicina Interna, de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya, ha afirmat que cada cop hi ha  més malalts que sobreviuen al càncer i a malalties sistèmiques   immunològiques greus, però també cada vegada hi ha més pacients immunodeprimits per causa dels tractaments oncològics i immunomoduladors utilitzats tant en el tractament del càncer com en el de les malalties autoimmunes. Conèixer les possibles complicacions infeccioses o tòxiques relacionades amb aquests tractaments, permetrà afrontar amb èxit les seves seqüeles.

 

El XVIII Congrés de la Societat Catalonobalear de Medicina Interna, de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya, reuneix avui i demà, a l’Espai Pujades 350-Districte22@ de Barcelona, més de 200 professionals d’aquesta especialitat.

 

Els professionals parlaran, entre altres temes, de la responsabilitat dels metges internistes en l’abordatge integral dels malalts amb múltiples patologies i comorbiditat que ingressen als hospitals per diferents afeccions mèdiques o quirúrgiques.

 

Es parlarà també dels avenços terapèutics en les malalties més prevalents com la diabetis, l’obesitat, les dislipèmies, la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC), la hipertensió arterial o la insuficiència cardíaca, de la mà d’experts que explicaran les noves dianes terapèutiques i els nous fàrmacs.

 

Com a tema destacat s’abordarà el tractament de les complicacions infeccioses, tòxiques o immunològiques que presenten alguns malalts després de ser sotmesos a quimioteràpia, tractaments immunosupressors o immunomoduladors, a causa d’un càncer o una malaltia sistèmica autoimmune, especialment en persones grans, més fràgils i amb altres patologies pròpies de l’edat, que després d’aquests tractaments queden immunodeprimides i tenen un major risc d’infeccions per gèrmens poc freqüents, així com de toxicitat pels medicaments.

 

Un altre dels temes destacats és el paper de la microbiota en l’aparició i l’expressió de les malalties.

 

També es parlarà de l’obesitat mòrbida i les complicacions mèdiques que presenten els malalts sotmesos a cirurgia bariàtrica: dèficits vitamínics, problemes d’absorció, etc., ja que molts d’aquests  malalts pateixen, a més, diabetis, hipertensió, dislipèmia i altres malalties associades que requereixen un control regular, fet habitualment pels metges internistes i els de família.

 

La Vanguardia

 

http://www.lavanguardia.com/vida/20180509/443452460761/medicos-debatiran-sobre-los-efectos-secundarios-de-tratamientos-oncologicos.html

 

 

ABC

http://agencias.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=2812928

 

El Periódico

 

https://www.elperiodico.com/es/sociedad/20180509/medicos-debatiran-sobre-los-efectos-secundarios-de-tratamientos-oncologicos-6808410Download EFE