Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques. Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació en la Política de Privacitat.
Accepto

Benvinguda

La Filial de la Garrotxa de l’ Acadèmia Ciències Mediques de Catalunya i Balears és una entitat de caràcter científic, independent i pluriprofessional. L´objecte, com a filial que és de la Fundació, és servir a la societat radicada en el seu àmbit geogràfic a través del foment i la divulgació de les ciències de la salut i altres activitats científiques i culturals que s´hi relacionin; va néixer per facilitar l’accés a les activitats de formació als socis els mes a prop del seu domicili o lloc de treball.

La filial de la Garrotxa es va crear com a filial l´any 1979 fruit de la inquietut d’uns quants metges d’Olot juntament al conjunt d’estudiants que es reunien sota el nom de Joventut Mèdica de la Garrotxa (ara Associació d’estudiants de les Ciències de la Salut), i compta amb més de 140 membres numeraris i agregats, incloent-hi metges, farmacèutics, diplomats en infermeria, fisioterapeutes i altres titulats superiors en relació a les Ciències de la Salut. En el trascurs d’aquests 25 anys, i de forma ininterrompuda, s’han anat organitzant diferents cursos, havent-se mantingut sempre vius aquells objectius inicials.

Cada any, la filial organitza un acte d´obertura del curs acadèmic on hi participen personalitats rellevants del món de la cultura. Com a norma general l´acte d´obertura és de caràcter lúdic i s’intenta fer coincidir amb la festivitat de Sant Cosme i Sant Damià, patró dels metges. Durant el curs acadèmic, es realitza un curs de formació continuada de forma estable, juntament amb altres activitats paral·leles que es puguin fer o bé donar suport a les diferents propostes relacionades amb la salut a la nostra Comarca. L’acte de clausura del curs acadèmic s’organitza conjuntament amb totes les filials de les comarques gironines, consistint en una jornada on invitem a la participació a tothom mitjançant un format de Comunicacions lliures i un acte central de taula rodona o bé xerrada magistral i que es realitza de forma itinerant a diferents indrets de les nostres comarques. Precisament aquest any, es portarà a terme a Olot, el primer fi de setmana del mes de juny.

La Junta Directiva de la Filial de la Garrotxa es molt conscient que per avançar en el progrés de les ciències de la salut, a nivell docent, investigador i professional, cal renovar-se constantment en la utilització dels recursos que avui la tecnologia posa al seu abast, i cercar ajudes als programes institucionals i privats que li permetin mantenir-se capdavantera en l´oferta de serveis als seus membres.