Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques. Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació en la Política de Privacitat.
Accepto

Breu història

La Filial de la Garrotxa de l’ Acadèmia Ciències Mediques de Catalunya i Balears, neix al 1979 fruit de l’anhel d’apropar la formació continuada dels seus professionals a la seva àrea geogràfica. Fins aleshores, els professionals de la nostra comarca pertanyien a l’Agrupació de Girona. L’impuls de la Joventut Mèdica de la Garrotxa, constituida anys abans, juntament a varis professionals de la comarca van portar a la constitució de la filial.

Fent historia la Filial de la Fundació Privada Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de Balears i amb el nom d´Agrupació de Ciències Mèdiques de Girona de la província de Girona, es fundà com a tal el 7 de novembre de 1954. L´impuls inicial el donà el llavors president Dr. Jacint Muñoz i Arbat, i la primera Junta la constutuïren el mateix Dr. Jacint Muñoz i Arbat i els Drs. Lluís de Vehí, Josep Cornella, Albert Casellas i J.M. Vilà. El començament de l´Agrupació de Ciències Mèdiques de Girona coincidí amb la celebració del 50è aniversari del Col.legi Oficial de Metges de Girona, que que va tenir com a fundador al Dr. Josep Pascual i Prats, figura senyera de la medicina gironina i home d´extrordinària cultura i incansable activitat. La formació científica en relació amb els temes de la salut i el seu entorn fou el gran objectiu de l´entitat i, pràcticament des de 1968 tota l´activitat científica del Col.legi Oficial de Metges de Girona ha passat a mans de l´Agrupació.

L´any 1979 es va celebrar el 25 aniverari de l´Agrupació de Ciències Mèdiques de Girona, amb la publicació d´un llibre recordatori, "Els primers 25 anys d´activitats de l´ACMG", a càrrec del Dr. Josep M. Pla Dalmau, farmacèutic i col.legiat d´honor. I per raons geogràfiques evidents es varen fundar les Filials de l´Associació de Ciències Mèdiques de l´Alt Empordà, la Filial de la Cerdanya, i la nostra filial - Filial de la Garrotxa - que mantenen amb l´Agrupació de Ciències Mèdiques de Girona una important relació estructural, i al mateix temps faciliten l´accés a les activitats el més a prop del domicili o lloc de treball del soci.

Des de la seva fundació, han passat diferents juntes que amb més o menys encert han conduit a la nostra filial. Tanmateix, de forma ininterrompuda, cada any s’ha organitzat a plena satisfacció un curs de formació continuada adreçada als diferents professional.

Afrontem amb il.lusió renovada el repte de conduiir la nostra filial, introduint aquells canvis que ens permetin innovar i millorar l’ampli conjunt de possibilitats formatives que avui dia disposem tots els professionals. La creació d’aquesta web n’intenta ser una primera mostra.