Imprimir
Vigilància Hospitalària del Virus Respiratori Sincicial a Catalunya
Publicada el 17/10/2019

Durant la temporada 2015-2016 s’inicià el projecte de Xarxa de Vigilància Hospitalària del Virus Respiratori Sincicial (VRS) a Catalunya. Els principals objectius són disposar d’una informació setmanal actualitzada dels nivells de detecció del VRS, complementària a la proporcionada pel pla d'informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya (PIDIRAC) de l’Agència de Salut Pública de Catalunya; proporcionar de forma abreujada la informació clínica-epidemiològica relativa als casos detectats; i, descriure les característiques virològiques dels virus caracteritzats.


 Aquesta temporada 2019-2020, a més dels vuit hospitals pediàtrics catalans que hi van participar la passada temporada, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, l’Hospital Universitari Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat, l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona, el Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell, l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona, i l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, s’incorporen l’Hospital Universitari de Vic, l’Hospital de Mataró, l’Hospital del Mar de Barcelona, l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Finalitzat el període intertemporada 2019, a partir del divendres 11 d’octubre de 2019 es reprèn la publicació dels informes setmanals corresponents a la temporada de vigilància 2019-2020. Aquest sistema d’informació es mantindrà en actiu fins a la setmana 20 de 2020.

Accediu als informes