Imprimir
I ara... Fem un cafè?
Publicada el 14/01/2020

Però no un de qualsevol: un cafè filtrat dels que fan als païssos del nord d’Europa, aigualit i insípid com un dia de pluja. Uns investigadors suecs han demostrat que el consum de cafè filtrat redueix el risc de diabetis tipus 2. Les càpsules de la màquina de 150€ que tinc jo a casa no (perquè el rosteixen). Malaguanyats!


En Rikard Landberg, professor de Ciències dels Aliments a Chalmers i investigador afiliat al Departament de Salut Pública i Medicina Clínica de la Universitat d’Umeå (Suècia), ha identificat primer una sèrie de biomarcadors circulants útils pel diagnòstic, risc i seguiment de la diabetis. A continuació va mirar-ne els canvis resultants de la ingesta de cafè. Els resultats indiquen que el cafè filtrat (però no el bullit) té un efecte positiu en termes de reducció del risc de desenvolupar diabetis tipus 2. És un Journal of Internal Medicine.