Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques. Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació en la Política de Privacitat.
Accepto

Història

La Filial de la  Fundació Privada Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de Balears  i amb el nom d´A grupació de Ciències Mèdiques de Girona  de la província de Girona, es fundà com a tal el 7 de novembre de 1954. L´impuls inicial el donà el llavors president  Dr. Jacint Muñoz i Arbat , i la primera Junta la constutuïren el mateix  Dr. Jacint Muñoz i Arbat  i els  Drs. Lluís de Vehí ,  Josep Cornella ,  Albert Casellas  i  J.M. Vilà .

El començament de l´ Agrupació de Ciències Mèdiques de Girona  coincidí amb la celebració del 50è aniversari del Col.legi Oficial de Metges de Girona, que que va tenir com a fundador al  Dr. Josep Pascual i Prats , figura senyera de la medicina gironina i home d´extrordinària cultura i incansable activitat. La formació científica en relació amb els temes de la salut i el seu entorn fou el gran objectiu de l´entitat i, pràcticament des de 1968 tota l´activitat científica del Col.legi Oficial de Metges de Girona ha passat a mans de l´Agrupació.

L´any 1979 es va celebrar el 25 aniverari de l´ Agrupació de Ciències Mèdiques de Girona , amb la publicació d´un llibre recordatori,  "Els primers 25 anys   d´activitats de l´ACMG",  a càrrec del  Dr. Josep M. Pla Dalmau , farmacèutic i col.legiat d´honor.

Per raons geogràfiques evidents es varen fundar les Filials de l´Associació de Ciències Mèdiques de l´Alt Empordà, la Filial de la Garrotxa, i la Filial de la Cerdanya, que mantenen amb l´ Agrupació de Ciències Mèdiques de Girona  una important relació estructural, i al mateix temps faciliten l´accés a les activitats el més a prop del domicili o lloc de treball del soci.

Des de l'any 1997 l´Agrupació de Ciències Mèdiques de Girona s´adhereix a la  Fundació Privada Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de Balears , i segueix essent per el número de socis i les activitats que realitzan, de les més nombroses i valorades.