Cedimcat

El Centre d'Informació de Medicaments de Catalunya (CedimCat) és un portal web dinàmic on trobar informació científica, actualitzada i independent sobre medicaments i farmacoteràpia. La nostre missió és generar coneixement per contribuir a la millora de la qualitat de l'ús dels medicaments, facilitant la presa de decisions de professionals sanitaris i ciutadans.

El Cedimcat es va crear amb la finalitat d'actuar com a centre de referència en matèria d'informació de medicaments i el seu desenvolupament del CedimCat ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el Departament de Salut i l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears. S'ha apostat per un model basat en les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TiC) amb dos línees estratègiques d'actuació com són la informació a professionals sanitaris i d'altra banda, als ciutadans de Catalunya.

Estructura i Organització

El CedimCat està concebut com una xarxa virtual de Centres d'Informació de Medicaments (CIM) que ja estaven en funcionament a Catalunya i el conjunt de la seva activitat es gestiona des d'un centre que actua com a coordinador.

Centres d’Informació de Medicaments Adherits a la Xarxa del CedimCat

CIM CAP Mútua de Terrassa
CIM Hospital Germans Trias i Pujol
CIM Hospital Josep Trueta
CIM Hospital Vall d' Hebron
CIM Hospital de Sant Pau
CIM Hospital Clínic
CIM Farmacia Atenció Primària ICS
CIM Hospital de Bellvitge
CIM Consorci Sanitari de Terrassa
CIM Programa de vacunacions

Centre Coordinador del CedimCat

Josep Monterde
Laura Diego
Laia Robert

El CedimCat compta amb un Comitè de Direcció i un Comitè Tècnic ( que integra un equip multidisciplinar de professionals experts en el medicament que desenvolupen la seva activitat professional en hospitals, en l'atenció primària i en l'administració sanitària, fet que permet oferir un servei de qualitat proper a la pràctica clínica.

Comitè de Direcció

Neus Rams
Maria José Gaspar
Josep Monterde
Laura Diego

Comitè Tècnic del CedimCat

Maite Alay Rosa Madridejos
Raquel Aguilar Montse Masip
Xavier Bonafont Rita Moreira
Laura Diego Àngels Pellicer
Salvador Duran Laia Robert
Maria José Gaspar Ferran Sala
Ramon Jodar Mercedes Sora
Juan Carlos Juárez Luís Urbiztondo
Eva Llobet

El Comitè Tècnic actua com òrgan consultiu i presenta les següents funcions:

Què ofereix el CedimCat pels professionals sanitaris?