Detall de l'activitat
III Jornades del CODINUCAT i I Congrés de la Societat Catalana d'Alimentació i Dietètica Clínica
              Societat Catalana d'Alimentació i Dietètica Clínica       
 20 i 21 de novembre de 2015|Hotel Campus de Bellaterra
    
        Hotel Campus UAB
Vila Universitària Campus de la UAB
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)
Sala Martí Franqués - Hotel Campus UAB
Vila Universitària, 08193 Bellaterra, Barcelona
Bellaterra
 Divendres, 20 de novembre de  2015 | 08:15  - 22:00
     
                                                     Conferència Inaugural   > Hotel Campus UAB - 
                                                    
                                                    
                                                        
                                                    
                                            
                
             
             
                      
                        
                
             
                            
         Moderador: 
     Glòria Gómez López. Universitat Ramon Llull, Barcelona
 
                Microbiota intestinal: un òrgan més?
                           Conferenciant: 
     Francisco Guarner Aguilar. Hospital Universitari de la Vall d'Hebrón. Barcelona
 
                
                                                     Taula Rodona: Disfàcia orofaríngia pediàtrica    > Hotel Campus UAB - 
                                                    
                                                    
                                                        
                                                    
                                            
                
             
             
                      
                        
                
             
              
                      
                        
                
             
              
                      
                        
                
             
                            
         Moderador: 
     Núria Guillen Rey. Hospital universitari Sant Joan de Reus
 
                Diagnòstic de la DOF-P
                           Ponent: 
     Sergio Pinillos Pisón. Hospital Sant Joan de Déu. Orde Hospitalari Sant Joan de Dèu
 
                Tractament rehabilitador de la DOF-P
                           Ponent: 
     Raquel García Ezquerra. Hospital Sant Joan de Déu. Sant Joan Despí, Barcelona
 
                Tractament dietètico-nutricional de la DOF-P
                           Ponent: 
     Natàlia Egea Castillo.. Dietista-Nutricionista. Hospital Universitari Sant Joan de Déu, Barcelona
 
                
                                                     Conferència   > Hotel Campus UAB - 
                                                    
                                                    
                                                        
                                                    
                                            
                      
                        
                
             
            
                
             
                            
     Mesures econòmiques per incidir en el consum d'aliments a nivell poblacional. Experiències existents
                           Ponent: 
     Carmen Cabezas Peña. Agència de Salut Pública de Catalunya. Departament de Salut
 
                    Moderadora: 
     Gemma Salvador Castell. Agència de Salut Pública de Catalunya. Generalitat de Catalunya. Departament de Salut Pública. Barcelona
 
                
                                                     Taula rodona: Preparing the dietietic profession for the challenges ahead.   > Hotel Campus UAB - 
                                                    
                                                    
                                                        
                                                    
                                            
                
             
             
                      
                        
                
             
              
                      
                        
                
             
              
                      
                        
                
             
                            
         Moderador: 
     Paula Crespo Escobar. Hospital Universitario y Politécnico La Fe de Valencia
 
                Practical training of students before graduation and Lifelong Learning
                           Ponent: 
     Anne de Looy. EFAD (European Federation of the Associatons of Dietitians)
 
                Oferta de aprendizaje Contínuo y especialización de los professionales en NHD. Situación en España
                           Ponent: 
     Ángela García González. Universidad San Pablo-CEU. Facultad de Farmacia
 
                DIETS2 Guide Toolkit Lifelong Learning  (LLL)
                           Moderador: 
     Uta Koepcke. European federations of the Associations of Dietitians (EFAD)
 
                
                                                     Conferència   > Hotel Campus UAB - 
                                                    
                                                    
                                                        
                                                    
                                            
                
             
             
                      
                        
                
             
                            
         Moderador: 
     Alfons Conesa Badiella. Agència Catalana de Consum
 
                Presentació de la taula de diàleg de prevenció dels trastorns de la conducta alimentària
                           Ponent: 
     Cristina Carretero Jardí. Associació contra l'Anorèxia i la Bulímia. Barcelona
 
                 Dissabte, 21 de novembre de  2015 | 09:00  - 19:00
     
                                                     Conferència Magistral   > Hotel Campus UAB - 
                                                    
                                                    
                                                        
                                                    
                                            
                      
                        
                
             
            
                
             
                            
     La nutrició en la prevenciói el control del càncer. Actualització de les evidències científiques
                           Ponent: 
     Antonio Agudo Trigueros. Institut Català d'Oncologia (ICO)
 
                    Moderador: 
     Ramon Maria Miralles Pi. Federació Catalana d'Entitats Contra el Càncer
 
                
                                                     Taller pràctic patrocinat per CAMPOFRIO HEALTHCARE   > Sala Martí Franqués  -  Hotel Campus UAB - 
                                                    
                                                    
                                                        
                                                    
                                            
                      
                        
                
             
            
                
             
            
                
             
            
                
              
                            
     Quan la gent gran no menja, què cal fer i què fem? Noves estratègies, textures i productes per a gent gran amb disfàgia.
                           Ponents: 
     Beatriz Luengo López. Residència Jaume Nualart. Cornellà
 
                    Moderador: 
     Ines Navarro Blanch. Arcasa
 
                    Ponents: 
     Jesús Alburquerque Sánchez. Residència Feixa Llarga-ICASS
 
                    Patricia Martínez Nadela. Hospital de la Santa Creu,  Tortosa.
 
                
                                                     Taula Rodona: Nutrició durant els tractaments oncològics   > Hotel Campus UAB - 
                                                    
                                                    
                                                        
                                                    
                                            
                
             
             
                      
                        
                
             
              
                      
                        
                
             
              
                      
                        
                
             
                            
         Moderador: 
     Lorena Arribas Horigüela.. Dietista-Nutricionista clinica de la unitat funcional de la Clínica de l'Institut Català d'Oncologia (ICO-L'H), Barcelona
 
                Impacte dels canvis en la composició corporal durant els tractaments oncològics
                           Ponent: 
     Mª José Sendrós. Servei de Suport Integral. Insitut Català d'Oncologia. Badalona
 
                De la clínica a la cuina: recomanacions dietètiques i nutricionals adaptades als pacients en tractament oncològic
                           Ponent: 
     Elena Roura Carvajal. Fundació Alícia. Barcelona
 
                Pros i contres de la da dieta de baixa contingut microbià en pacients transplantats de progenitors hematopoiètics
                           Ponent: 
     Ana Sancho Gòmez. Hospital de la Vall d'Hebrón, Barcelona
 
                
                                                     Taula rodona patrocinada per DANONE   > Sala Martí Franqués  -  Hotel Campus UAB - 
                                                    
                                                    
                                                        
                                                    
                                            
                      
                        
                
             
              
                      
                        
                
             
              
                      
                        
                
             
                            
     Noves evidències sobre els greixos saturats i la salut. Dels nutrients als aliments.
                           Moderador: 
     Jordi Salas Salvadó.. Universitat Rovira Virgili de Reus
 
                Greixos insaturats i saturats: bons i dolents en qualsevol cas?
                           Ponent: 
     Catalina Picó Segura. Universitat de les Illes Balears. Palma de Mallorca
 
                No tots els aliments que contenen greixos saturats són iguals. Quins missatges donar a les guies de salut pública?
                           Ponent: 
     Ramón de Cangas. Clínicas de Nutrición y Salud Ramón de Cangas, Astúrias
 
                
                                                     Conferència   > Hotel Campus UAB - 
                                                    
                                                    
                                                        
                                                    
                                            
                
             
             
                      
                        
                
             
                            
         Moderador: 
     Luis Moran Fangúnez. Colegio professional de Dietistas y Nutricionistas de Andalucía
 
                Dieta, activitat física i control de pes en supervivents de càncer de mama
                           Ponent: 
     Noemie Travier. Unidad de Butrición y Cáncer. Servicio de Prevención y Control del Cáncer Institut Català d'Oncologia
 
                
                                                     Conferència   > Hotel Campus UAB - 
                                                    
                                                    
                                                        
                                                    
                                            
                      
                        
                
             
            
                
             
                            
     Psiconeuroimmunologia, fins on arribal'evidència científica?
                           Ponent: 
     Eduard Baladia Rodríguez. Red de Nutrición basada en la Evidencia (Red NuBE)
 
                    Moderador: 
     Hegoi Segurola Gurrutxaga. Hospital Universitari de la vall d'Hebrón
 
                
                                                     Presentació Comunicacions Orals   > Hotel Campus UAB - 
                                                    
                                                    
                                                        
                                                    
                                            
                
             
            
                
              
                        
         Moderen: 
     Isabel Megias Rangil. Hospital Universitari sant Joan de Reus
 
                    José Serrano Casasola. Dep. Medicina Experimental. Facultat de Medicina, de la Universitat de LLeida
 
                
                                                     Conferència patrocinada per INSTITUTO PULEVA NUTRICIÓN   > Sala Martí Franqués  -  Hotel Campus UAB - 
                                                    
                                                    
                                                        
                                                    
                                            
                      
                        
                
             
            
                
             
                            
     La leche como vehiculo de salud para la población.
                           Moderador: 
     Blanca Raidó Quintana. Creu Roja Barcelona
 
                    Ponent: 
     Julio Plaza Díaz. Universidad de Granada, Granada
 
                
                                                     Conferència   > Hotel Campus UAB - 
                                                    
                                                    
                                                        
                                                    
                                            
                
             
             
                      
                        
                
             
                            
         Moderador: 
     Marta Olmos Castellvell. Danone Catalunya
 
                Periodisme i comunicació en nutrició i salut
                           Conferenciant: 
     Javier Granda Revilla. Periodista en salud. Vicepresident de la asociación nacional de Informadores Sanitarios
 
                
                                                     Conferència   > Hotel Campus UAB - 
                                                    
                                                    
                                                        
                                                    
                                            
                      
                        
                
             
            
                
             
                            
     Microbiota i obesitat 
                           Ponent: 
     Andreu Prados Bo. Consejo superior de Investigaciones Científicas (CSIC). Madrid
 
                    Moderadora: 
     Mónica Montserrat Gil de Bernabé. Hospital Universitari de bellvitge, Hospitalet de Llobregat
 
                
                                                     Conferència   > Hotel Campus UAB - 
                                                    
                                                    
                                                        
                                                    
                                            
                      
                        
                
             
            
                
             
                            
     Competències culinàries i hàbits alimentaris
                           Moderador: 
     Clara Alegret Basora. Dietista-Nutricionista de l'Hospital Universitari sant Joan de Reus
 
                    Ponent: 
     Pedro Sainz García. Universitat Ramon Llull
 
                
                                                     Conferència   > Hotel Campus UAB - 
                                                    
                                                    
                                                        
                                                    
                                            
                
             
             
                      
                        
                
             
                            
         Moderador: 
     Bittor Rodríguez Rivera. Universidad del País Vasco. Vitória Gasteiz
 
                Our profession in Europe, evidence, coordination and the European Dietetic Action Plan (2015-2020)
                           Ponent: 
     Anne de Looy. EFAD (European Federation of the Associatons of Dietitians)