Webs d'interès

Biblioteques
Biblioteques Públiques de l´Estat
Catàleg de les biblioteques públiques espanyoles. Disposen de més de 8 milions de documents per a consultar i descarregar.
Catàleg col·lectiu de les Universitats de Catalunya
El CCUC és un catàleg amb més de 5 milions de títols que dóna accés a més de 12 milions de documents físics. Incorpora els fons de les biblioteques membres del CSUC (de 10 Universitats Catalanes) i d'altres biblioteques associades. Útil per a localitzar bibliografia.
Catálogo Nacional de Ciencias de la Salud
El CNCS és un catàleg col·lectiu que reuneix els fons impresos i electrònics de les publicacions periòdiques de més de 280 biblioteques dels principals Hospitals, Universitats, Conselleries de Sanitat, Laboratoris i Centres d'Investigació espanyols, i compta també amb la participació de les Biblioteques Virtuals de Salut de 10 comunitats autònomes.
CSIC
Biblioteques universitàries i d'investigació espanyoles
Fundació Biblioteca JOSEP LAPORTE
Disposen d'un servei d'obtenció de documents, adreçat a usuaris externs a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
National Library of Medicine
La biblioteca nacional de medicina dels Estats Units. És la biblioteca biomèdica més extensa del món.
Scientia
Dipòsit d'Informació Digital del Departament de Salut, amb d'accés obert a la literatura científica produïda pels professionals, personal investigador i docents que presten serveis en les entitats i centres que conformen el sistema sanitari públic de Catalunya.
Virtual Hospital
Biblioteca digital en ciències de la salut de la Universitat d´IOWA.
Cercadors
Biblioteca Cochrane
Grup de bases de dades que conté diferents tipus d'evidència independent d'alta qualitat per a informar la presa de decisions en salut. És una font sintètica d'informes d'assajos controlats aleatoris i quasi aleatoris. A més dels detalls bibliogràfics (autor, títol, font, any, etc.) els registres CENTRAL sovint inclouen un abstract (resum de l'article). Aquests registres no inclouen el text complet de l'article. CENTRAL es publica mensualment.
CRUE-Red de Bibliotecas REBIUN
REBIUN és una xarxa de biblioteques d'ambit espanyol formada per les biblioteques de les 76 universitats membres de la CRUE, que és la conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles, (50 d'àmbit universitari públic i 26 d'àmbit universitari privat), i el CSIC, a més de 12 membres col·laboradors. Permet cercar per tots els centres Universitaris que hi formen part o triar-ne un, tots els subcatàlegs, només revistes o només el fons antic. Els resultats es poden ordenar per autor, títol, rellevància, data i més/menys visites.
Dialnet
És un portal creat per la Universitat de la Rioja (Espanya), amb una base de dades d'accés lliure. Conté índexs de les revistes científiques i humanístiques d'Espanya, Portugal i Llatinoamèrica. També engloba bases de dades amb documents en altres idiomes. Abarca més de 700 revistes de l'àmbit de les Ciències de la Salut. El cercador de revistes és simple, inicialment no té cap categoria. Ara bé, quan introduïm el concepte de recerca, permet desplegar un cercador avançat que dona la possibilitat d'indicar la matèria, el codi Dialnet i especificar si volem la recerca pel cercador Latindex.
Diccionari Enciclopèdic de Medicina de Catalunya (Demcat)
Projecte participatiu promogut per l'Institut d'Estudis Catalans; l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears; Enciclopèdia Catalana, SAU; el Centre de Terminologia TERMCAT i, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Té com a objectius principals mantenir actualitzada la terminologia de les ciències de la salut en llengua catalana i promoure’n la difusió en tots els àmbits de l’atenció sanitària. En aquest portal es poden consultar els termes de ciències de la salut i d'àrees afins que ofereix el nou Diccionari Enciclopèdic de Medicina (DEMCAT). També es troba material i recursos per resoldre els dubtes terminològics.
DOAJ (Open Access Journals)
És un directori mundial de revistes d'investigació arbitrades i d'accés obert. Cerca l'exhaustivitat i cobrir totes les revistes acadèmiques d'accés obert que utilitzen un sistema de control de qualitat adequat. Conté diversos filtres de recerca que ajuden a fer-la més precisa. Inclou l'accés a més de 2.700 revistes sota el tema "Medicina". L'idioma base és l'anglès.
Free Medical Journals
És una plataforma on line que facilita l'accés a més de 5.000 revistes de l'àmbit de la medicina d'arreu del món. No té un cercador propi, sinó que adreça al cercador de google. No obstant, a la part esquerra de la pàgina, es classifiquen les revistes a partir de 4 categories: Tema (mèdic, biologia, cardiologia, endocrinologia…), impacte (més o menys vistes), quan és el lliure accés (immediat, entre 1-6 mesos, entre 7-12 mesos…) i títol (per ordre alfabètic).
Fundació Enciclopèdia Catalana
A la pàgina principal surt un cercador on es poden fer recerques concretes. Aporten un "vídeo tutorial" on s'explica el funcionament de la web. Al final de la pàgina, hi ha tota la informació institucional en referència a la Fundació.
Fundació Health on the Net
És una organització amb base a Suïssa que té com a missió ajudar a pacients i professionals mèdics a trobar informació mèdica i sanitària útil i confiable. Disposen del cercador HON que ofereix motors de cerca especialitzats que proporcionen resultats d'alta fiabilitat. Els motors de cerca inclouen: base de dades en biologia molecular i malalties infreqüents, seguiment de conferències que s'estan duent a terme al voltant del món, la recerca de malalties oculars a través de Provisu, el motor de cerca i base de dades dedicat a la patologia ocular.
Genamics JournalSeek
És la base de dades més àmplia d'informació categoritzada de revistes gratuïtament disponibles a Internet. Inclou més de 13.000 revistes mèdiques. L'idioma principal és l'anglès però també es troben accessos a continguts en espanyol, portuguès i francès. Classifica les revistes per matèria. Dintre de "Medicina" trobem més de 70 especialitats. També permet la cerca per títol o ISSN. La informació de la revista engloba la descripció (objectius i abast), l'abreviatura de la revista, el link de la pàgina principal de la revista, la categoria de tema i l'ISSN.
Geneva Fundation For Medical Education and Research
La Fundació per a l'Educació i la Investigació Mèdica de Ginebra (GFMER) és una organització sense ànim de lucre establerta el 2002. Té el suport de la República i el Cantó de Ginebra, el Departament d'Afers Socials de la ciutat de Ginebra i altres institucions suïsses i internacionals. La Fundació treballa en estreta col·laboració amb l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Es pot trobar una primera classificació per especialitat. Si accedim a la que ens interessa, apareixen els títols de les revistes on s'indica també l'idioma. Si al seu torn es clica al nom de la revista, se'ns adreça a una pàgina web on es poden trobar. Cada pàgina web té el seu propi sistema de classificació.
Institut d'Estudis Catalans
Accedint al Menu, es pot accedir directament al diccionari marcant la casella "cerca directa al diccionari". I es pot trobar tota la informació que es cregui convenient sobre l'Institut, marcant a qualsevol dels apartats que hi ha a les diferents finestres que es mostren (notícies, arxius, recerca, publicacions...)
Latindex
És un sistema d'informació acadèmica, sense ànim de lucre i de consulta gratuïta, especialitzat en revistes acadèmiques editades a Iberoamèrica que ofereix també informació sobre revistes de vocació llatinoamericanista editades fora de la regió. El sistema és fruit de la cooperació entre diferents institucions de 23 països. Permet cercar per directori, catàleg o revistes en línia. Dintre d’aquests 3 àmbits, possibilita alhora concretar per tema, regió, país/territori, títol, editorial o indexació. La recerca avançada facilita afinar la recerca a partir de diverses categories que inclouen entre d'altres l'any d'inici, la ciutat, el suport, etc.
PLOS Open Access
Comunitat d'investigadors que publiquen en aquesta plataforma, incloent 64 premis Nobel. Disposa de diferents subdivisions, incloent PLOS medicina, PLOS Biologia, PLOS biologia computacional, PLOS genètica, etc. L'idioma bàse és l'anglès. Cadascuna de les divisions de PLOS condueix a una pàgina web on estan penjades les revistes per anys. A la cerca avançada es poden trobar articles que al seu torn es poden ordenar per data, més vistos, més citats, més assenyalats o més compartits en xarxes socials.
Pub Med Central (PMC)
És un arxiu de textos complets i gratuïts de revistes de biomedicina i ciències de la vida, impulsat per la Biblioteca Nacional de Medicina dels Estats Units. Conté més de 7.000 revistes, amb diferents graus d'accés lliure. L'ús del material encara està subjecte als drets d'autor i / o als termes de llicència relacionats dels respectius autors o editors. Es pot fer la recerca a partir d'un llistat ordenat per ordre alfabètic o bé una recerca avançada que permet la recerca booleana filtrant per múltiples camps entre els quals resum, autor, tema, revista, data, metodologia, revista, etc.
RACO (Revistes Catalanes Accés Obert)
Permet cercar articles per diferents variables com autor/s, títol, data o disciplines, entre altres. També permet la cerca en el text dels articles a través de google i la cerca de revistes per matèria, títol o institució.
Redalyc
Acrònim de "Xarxa de Revistes Científiques d'Amèrica Llatina i el Carib, Espanya i Portugal", és una base de dades en línia i repositori digital de textos científics en accés obert. Inicialment, les revistes estan ordenades per disciplina, país i institució. A disciplina apareixen entre les categories les de Salut i Medicina. A Salut hi ha 52 revistes i a Medicina, 112. També es pot fer la recerca directament des dels articles de medicina i es poden aplicar filtres per any, idioma i país.
REDIB
És una xarxa iberoamericana amb la participació del CSIC i la Xarxa d'Universitats Iberoamericana Universia. El cercador inicial ens permet accedir a revistes o articles. La cerca avançada facilita la recerca per camps, país, idioma, matèria, acreditació, i rang d'anys de publicació. Al final de la pàgina accedim a la recerca alfabètica per paraula clau, autor o títol.
Scielo
És un projecte de biblioteca electrònica, iniciativa de la Fundació per al Suport a la Investigació de l'Estat de São Paulo (Brasil) i del Centre Llatinoamericà i del Carib d'Informació en Ciències de la Salut (BIREME). Inclou revistes a l'apartat de Ciències de la Salut, ordenades alfabèticament. Entrant a qualsevol revista trobem un cercador a partir del qual accedir als articles per títol, autor o matèria o tots els índexs.
Termcat
TERMCAT és el centre de terminologia de la llengua catalana, creat el 1985 per la Generalitat de Catalunya i l'Institut d'Estudis Catalans. La missió del TERMCAT és coordinar l'activitat terminològica en llengua catalana, mitjançant la prestació de serveis de qualitat, la creació de productes terminològics i la normalització de neologismes, per garantir la disponibilitat de la terminologia catalana en tots els sectors de coneixement i d'activitat i per afavorir-ne l'ús. A la pàgina principal es disposa de diferents desplegables on es pot aconseguir tota la informació necessària sobre el centre (Diccionaris, serveis, actualitat, transparència…)
UNED - Universitat Nacional d'Educació a distància
Conté un cercador de revistes electròniques des del qual s'accedeix a una àmplia base de dades de revistes científiques, incloent de l'Àrea de les Ciències Biològiques i de la Salut. Combina revistes de lliure accés i d'accés restringit.
Coneixement
Gecofarma
GeCoFarma és una plataforma de coneixement sobre la prestació farmacèutica que es vincula a través d’un portal d’internet i altres eines de gestió del coneixement
Congrés Metges i Biòlegs de Llengua Catalana
Diaris oficials
B.O.E.
Boletin Oficial del Estado
D.O.G.C.
Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya
Diccionaris
Diccionari Català-Valencià-Balear
Diccionari Alcover-Moll: Obra de lexicografia i de la lingüística catalanes, es pot consultar íntegrament i gratuïtament.
Diccionari Enciclopèdic de Medicina
Actualitzat regularment en el marc del projecte DEMCAT, amb la participació de l´Acadèmia. Podeu realitzar consultes ´On-Line´ dels termes en català, castellà, anglès i francès.
Educació
The Internet Pathology Laboratory
Inclou més de 1900 imatges amb textos, tutorials i exercicis de laboratori i d´autoavaluació sobre les patologies associades a les malalties humanes.
Eines de recerca a Internet
Eines de recerca de recursos de salut
Centre Hospitalier Universitaire de Rounen
Molt útil per localitzar adreces d´àmbit francòfon. Es poden cercar per dos grups: àrea francòfona i tot el món, per paraules clau i hi ha classificacions per patologies, especialitats mèdiques,...
Galaxy: Medicine
Directori amb els recursos classificats per apartats com: malalties, professions sanitàries, història, biologia, informàtica mèdica, cirurgia, telemedicina, etc
Healio
Continguts per als professionals de la salut per àrees d’interès.
Health on the Net Foundation
Organització que promou informació sobre salut transparent i de confiança a internet.
Slack Directory
Notícies i informació destinada als professionals de la salut.
UK Health Centre
Recursos existents a la Gran Bretanya sobre salut.
Fàrmacs
Alertes farmacèutiques
En aquest espai de la Generalitat de Catalunya trobareu totes aquelles alertes i notes informatives relacionades amb la seguretat, la qualitat o la disponibilitat de medicaments, així com amb la detecció de medicaments il·legals o d'altres qüestions.
Centre d'Informació de Medicaments de Catalunya (CEDIMCAT)
El CEDIMCAT té la missió de contribuir a la millora de la qualitat de l’ús dels medicaments
Rx List
Fitxa científica completa de tots els fàrmacs aprovats per la FDA.
Guies de pràctica clínica
Oncoguies
Canal Salut de la Generalitat de Catalunya específic d’Oncologia.
Informació general no-mèdica
Barcelona - Plànol de la ciutat
Plànol de la ciutat consultable per adreça. Barcelona a Espanya. Barcelona al món.
Estat del trànsit
Web del Servei Català de Trànsit
NASA
National Aeronautics and Space Administration
RENFE
Hi trobareu informació de les estacions de l´estat espanyol (adreça, telefons i serveis), horaris i preus dels trens (rodalies, regionals, nacionals i internacionals) i mapes de la xarxa ferroviaria.
Institucions Estatals
Consejo General de Colegios Oficiales de Farmacéuticos de España
Web del Consejo General de Colegios Oficiales de Farmacéuticos de España. Accés a la base de dades del medicament. Registre gratuit.
Consejo Superior de Investigaciones Científicas CSIC
Consejo Superior de Investigaciones Científicas
Departament de Salut
Web del Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya.
ISEP
Web oficial de l´Institut Superior d´Estudis Psicològics
Osakidetza
Sanitat Pública del País Basc
Sistema Nacional de Salud
Sistema Nacional de Salud
Unió Europea
Informació oficial de la Unió Europea
Institucions Internacionals
Centers for Disease Control and Prevention
Centres pel Control i la Prevenció d'Enfermetats.
FAO
Food and Agriculture Organization
Food and Drug Administration (FDA)
Administració d’Aliments i Medicaments, que és la responsable de protegir la Salut Pública als EEUU
Joint Commission on Acreditation of Healthcare Organizations
Comissió que valida i acredita a més de 22.000 organitzacions i programes d’atenció mèdica als EEUU
National Institute of Health
Departament de Salut i Serveis Humans dels EEUU
Internet
GO FAIR
Consorci que te com a objectiu implementar els principis de dades FAIR, aconseguint que les dades a Internet es trobin, accedeixin, operin i es reutilitzin entre elles.
Starting Points for Internet Exploration
Centro Nacional para Aplicaciones de Supercomputación de la Universitat d’Illinois.
Llibreries
MEDLINE
PubMed
NML´s experimental search service to access 9 millions citations in Medline, Pre-medline and other related databases. Un dels millors acessos a Medline.
Monogràfics
Biologia Molecular
Web de l´institut Friedrich Miescher
Oncolink
Web especialitzada en centres d’Oncologia
Noticiaris
ProfessionalBS Informa
Informació per professionals del Banc Sabadell
Taulí Medical Lectures
Publicació electrònica bilingüe de la Corporació Sanitària Parc Taulí. Les presentacions més destacades que han tingut lloc a l'Hospital, prèvia revisió dels continguts.
Premsa-Notícies
MedicinaTV
Portal mèdic a on s´hi poden trobar casos clínics, enllaços d´interès mèdic, reportatges, grups de discussió, ...
Publicacions
Archives of Internal Medicine
Articles sobre Medicina Interna de la Revista Fortune Journals
Evidencias en Pediatria
Toma de decisiones clínicas basadas en las mejores pruebas científicas.
Family Practice Handbook
Cercador de temes de salut per famílies
Revista de Bioética y Derecho
Revista editada per l’Observatori de Bioètica i Dret, Parc Científic, Universitat de Barcelona.
Software - Programari
CDC Epidemiologic Software
Versió DOS de Epi-Info, Epi-MAP i SSS1 de l´Epidemiology Program Office.
Shareware
The way to find shareware on the Internet.
Varis
CORDIS
Pàgina que divulga els resultats de projectes finançats per programes marc d'investigació i innovació de la UE (desde l'1PM fins a Horitzó 2020).