Imprimir
Menjar ultra-processat i diabetis
Publicada el 15/01/2020

Ja sabem que menjar aliments ultra-processats està directament associat al risc de patir diabetis tipus 2. Aquest estudi prospectiu realitzat en 104,000 francesos confirma que el risc de desenvolupar aquesta malaltia augmenta entorn un 5% pel consum de cada 100 g addicionals d’aliments processats al dia, que no és poc.


Els aliments ultra-processats són sovint rics en calories i pobres en termes nutritius. Estudis anteriors han demostrat que una dieta rica en aquests aliments està relacionada amb problemes de salut com ara les malalties del cor, l’obesitat i certs càncers. Aquest assaig més recent, realitzat a França, incloïa més de 104.000 adults sense diabetis. La mitjana de l’edat dels participants era de 43 anys, i la majoria (el 79%) eren dones. Cada participant va realitzar una mitjana de sis registres dietètics diaris. Els aliments consumits es van classificar en funció de la seva transformació segons el sistema de classificació NOVA. Aproximadament el 17% dels participants consumia una dieta rica en aliments ultra-processats. Al final del període d’estudi de sis anys, 821 persones van ser diagnosticades de diabetis tipus 2. És un JAMA Network.

Els aliments ultra-processats són sovint rics en calories i pobres en termes nutritius. Estudis anteriors han demostrat que una dieta rica en aquests aliments està relacionada amb problemes de salut com ara les malalties del cor, l’obesitat i certs càncers. Aquest assaig més recent, realitzat a França, incloïa més de 104.000 adults sense diabetis. La mitjana de l’edat dels participants era de 43 anys, i la majoria (el 79%) eren dones. Cada participant va realitzar una mitjana de sis registres dietètics diaris. Els aliments consumits es van classificar en funció de la seva transformació segons el sistema de classificació NOVA. Aproximadament el 17% dels participants consumia una dieta rica en aliments ultra-processats. Al final del període d’estudi de sis anys, 821 persones van ser diagnosticades de diabetis tipus 2. És un JAMA Netw